Spring naar content

Brussel ademt

Een vijftiental actoren uit de Brusselse toeristische sector hebben zich verenigd in een nieuw collectief om een festival van leuke en originele activiteiten voor te stellen aan diegenen die onze groene stad willen bezoeken!

 

Breathe with Brussels stelt een groot aantal activiteiten in openlucht  voor om deze zomer  zo dé groenste hoofdstad van Europa te herontdekken. Virologen raden aan om weinig te reizen, minder te reizen om het risico van een heropstart van de pandemie te beperken. Door deze vaststelling  baseert Breathe with Brussels zich op de actuele campagne van visit.brussels en biedt  zij  een palette opportuniteiten aan aan alle  Brusselaars en Belgen  op zoek naar een uitdaging, dichtbij huis. De originaliteit van dit festival ligt in de verschillende verbindingen mogelijk en aangeboden  door de  samenwerkende actoren.  Een bierdegustatie aan de top van de basiliek of een toneelgroep in het midden van het bos, maken deel uit van die recente samenwerking.

Binnen Brussel, maar wel buiten

De actoren, van dit net ontworpen collectief, plaatsen de focus op het enorm potentieel aan buitenactiviteiten die de regio Brussels aan te bieden heeft. Alle activiteiten vinden meestal  in openlucht plaats, waar de gezondheidsveiligheid  het best gegarandeerd is. Het is echter wel mogelijk om een bezoek of een activiteit verder te zetten met  een etentje in een van de restaurants van de hoofdstad. Elke inspanning – zelfs aangenaam – verdient  een beloning!

Ontdek de acteurs van het festival:

Ontdek de combitickets van Betovering

Micro aventure NL

RDV : Londenstraat 15, 1050, Bruxelles

Praktische info :

 • Datum : Le 15 et 16 Aout 2020
 • Vertrek : 15/08/2020 à 09h30
 • Tarief : 195€ per persoon
 • Inbegrepen: 4 biologische en lokale maaltijden (Lunch dag 1, diner dag 1, ontbijt dag 2 en lunch dag 2), een overnachting in een ongewone accommodatie in een tweepersoonskamer in Brussel, 4 buitenactiviteiten, een feestelijke concert, begeleiding door een leuke en gepassioneerde gids en de hele logistieke organisatie (reservering, parcours uitstippelen, reserveringen verwerken ...).

Microavontuuur in Brussel op de fiets!

Met dit gloednieuwe concept beleef je een 100% Brusselse ervaring, volledig off-beat en origineel, toegankelijk voor iedereen (max. 20 km fietsen per dag). Ga eens op groot fietsavontuur ... in microformaat!

Op het programma:

 • Speleologie in een van de grootste kerken ter wereld
 • Boomklimmen in het stadsbos
 • Percussieconcert in de Guinguette (buitencafé)
 • Overnachting in een ecologisch & fietsvriendelijk hotel
 • Theeceremonie in een emblematisch art-nouveaugebouw
 • Bier brouwen ... en proeven

Een unieke reis waarbij je in rondjes trappelt en onze hoofdstad vanuit een nieuw perspectief ontdekt, samen met vrienden, met z’n tweetjes of in een kleine groep. Onze gidsen zorgen voor alles en nemen je op sleeptouw doorheen de stad, dus … don’t worry, be happy!

Betovering + Pro Velo

Groene geheimen en Betovering met de familie

Geniet van een mooie dag en kom en wek je nieuwsgierigheid door het architectonische en natuurlijke erfgoed van Brussel te ontdekken. Pro Velo biedt je een rit aangepast aan het hele gezin rond een bepaald thema om Brussel vanuit een leuke invalshoek te zien.

Op het menu pedaal je naar een magische wereld, genesteld in het hart van het Begijnenbosdal. Dappere ridders, heksen, magiërs en nobele dames wachten op je voor een tijdloze middag. Gewapend met je perkament en gezond verstand, begin je aan dit geweldige buitenavontuur waarin jij de held zult zijn.

Vertrek : Rue de Londres 15, 1050 Bruxelles

Prijzen : Activiteit op aanvraag voor groep

Meer info  : tourism@provelo.org / 02 517 17 64

Mogelijkheid om fietsen te huren tegen een gereduceerde prijs of om met uw eigen fiets te komen

Betovering + Waterbus

Met de boot tot in de middeleeuwen !
Vaar met de Waterbus en beleef een middeleeuws avontuur in de Betovering!

Geniet van een boottochtje op het kanaal en stap af bij de halte de Cruise Terminal. Je fietst een kwartiertje tot de Betovering, waar je midden in het hart van het Begijnenbosdal een magische wereld ontdekt.

Dappere ridders, heksen, magiërs en nobele dames wachten je op voor een tijdloze middag. Gewapend met je perkament en je gezond verstand begin je aan dit geweldige buitenavontuur waarin jij de held bent.

Prijzen :
€ 17 pp voor een Waterbus ticket* (H/T) + Betovering
€ 22 pp voor een Waterbus ticket* (H/T) + Betovering + boomklimoptie
€ 14 pp voor een Waterbus ticket* (H) + Betovering
€ 19 pp voor een Waterbus ticket* (H) + Betovering + boomklimoptie

Een samenwerking tussen Betovering en Waterbus

*De fiets kan gratis mee aan boord.​

Het traject Cruise Terminal - Betovering kan ook met bus 57 afgelegd worden (MIVB).

Betovering + Bed & Brussels

Beleef het avontuur tijdens uw bezoek aan Brussel

Ontdek een magische wereld in het hart van de bossen van Val des Béguines. Dappere ridders, heksen, magiërs en nobele dames wachten op je voor een tijdloze middag. Gewapend met je perkament en gezond verstand begin je aan dit geweldige buitenavontuur waarin jij de held zult zijn!

Prijzen : Dankzij deze samenwerking profiteert u van een korting van € 1 / persoon voor uw toegang tot Betovering wanneer u heeft geboekt bij Bed & Brussels.

Combiné Sortilège et Mini Europe

Betovering + Mini-Europe

Een dag die ontdekking en avontuur combineert!

Mini-Europe is minder dan een uur lopen en een kwartier fietsen van Betovering !

Wandel door het park van Ossegem, plan een dag waar je de wonderen van Europa kunt ontdekken zoals je die nog nooit eerder hebt gezien, en pedaal of loop naar een magische wereld in het hart van het Begijnenbosdal. Dappere ridders, heksen, magiërs en nobele dames wachten op je voor een tijdloze middag. Gewapend met je perkament en gezond verstand, begin je aan dit geweldige buitenavontuur waarin jij de held zult zijn.

Prijzen :

 • Laat uw Betovering-ticket zien en profiteer van 2 € korting op de toegang tot Mini-Europe.

 • Laat je Mini-Europe ticket zien en profiteer van 2 € korting op de toegang tot Betovering.

(Niet beschikbaar in het Nederlands)

Sortilège + Magic Land Théâtre

Notre invité de cet été : le Magic Land Théâtre vous propose en soirée son spectacle : "La Botte du Diable"

Ce tout nouveau spectacle d’une cinquantaine de minutes est directement inspiré d’une légende locale et mis en scène pour la rue à la façon d’une farce médiévale.
C’est l’histoire d’un vieil avare et de sa jeune servante qui n’en pouvant plus de la méchanceté et de la pingrerie de son maitre décide de faire un pacte avec le diable pour se débarrasser de lui. Mais c’est sans compter sur la fourberie du vieillard dont l’intelligence et les coups bas surpassent ceux du maitre des ténèbres. Pour la première fois de son interminable existence, le prince des enfers va comprendre qu’il est des âmes très difficiles à acquérir…Texte et mise en scène de Patrick Chaboud
Avec plusieurs comédiens en alternance. 

Tarifs : 

Adulte : 12 €
Enfant/étudiant : 10 €

Combiné Sortilège et Atomium

Betovering + Atomium

Een dag door de tijd reizen !

Het Atomium is minder dan een uur lopen en een kwartier fietsen vanaf Sortilège! Als u door het Ossegemse park rijdt, plan dan een dag in waarop u het vlaggenschipgebouw van de Wereldtentoonstelling van 1958 kunt ontdekken en vervolgens kunt trappen of wandelen naar een sprookjesachtige wereld in het hart van de bossen van de Val des Béguines. Kostbare ridders, heksen, magiërs en adellijke dames wachten op u voor een middagje uit. Gewapend met je perkament en je gezond verstand, begin je aan dit prachtige avontuur in de buitenlucht, waar je de held zult zijn.

Prijzen :

 • Laat uw Betovering-ticket zien en profiteer van 2 € korting op de toegang tot het Atomium.

 • Laat je Atomium ticket zien en profiteer van 2 € korting op de toegang tot Betovering.