Spring naar content

Gewapend met perkament, gezond verstand en twee benen, ga aan de slag in ons geheel nieuwe avontuur !

Oké, maar wat is Betvoering precies ?


Betovering is in ten eerste een spel voor jong en oud, om te beleven met familie en/of vrienden, om een verjaardag te vieren, om met de klas te komen, als teambuildingactiviteit of zelfs om een vrijgezellenfeest te vieren.

Bij de ingang van de Betovering word je begroet door een fantastisch personage en wordt er een volledige briefing gegeven. Je kiest een teamnaam en het personage geeft je een kaart, een missierol en een rugzak met de nodige hulpmiddelen voor je avontuur.

De wandeling is eenvoudig en tijdens je zoektocht zul je puzzels moeten oplossen en uitdagingen moeten winnen. Terwijl je door dit stadsbos loopt, ontmoet je ook andere fantastische personages die in beide talen over de queeste zullen praten door middel van raadsels of uitdagingen.

Elk punt langs de weg dat je oplost, geeft je een nieuwe aanwijzing. Als je uitdagingen wint, ontvang je een aantal toverbonen. Aan het einde van de wandeling moet je een minimum aantal bonen hebben om je adelsbrief te ontvangen.

Elke adelsbrief bevat een personage, dat van pas komt bij je volgende bezoek.

sortilege_picto_banner2

Bij uw aankomst, word je begroet door de Prins van de begijnenbosdal wood, die je moed, je intellect en de eerlijkheid van je intenties zal testen, terwijl je deelneemt aan een van de speurtochten.

het spel

Gedurende ongeveer 3 uur worden jullie personages van de geschiedenis: barbaar, kobold, fee, prinses... en krijgen jullie te maken met andere vrolijke maar raadselachtige personages die jullie tijdens jullie reis in de meanders van de vallei, in volle stijging van de kabouterhelling of zelfs voorbij de stinkende moerassen, zullen ontmoeten.

Met de spelkaart in de hand moet je puzzels oplossen en uitdagingen winnen om je zoektocht te voltooien.

Elke puzzel leidt je naar een aanwijzing, die je een beetje geschiedenis zal geven en je, na enig nadenken, zal vertellen waar je naartoe moet gaan om de volgende aanwijzing te vinden.

Aan het einde van de zoektocht ontvang je, afhankelijk van je verdiensten, je adelbrief als Boogschutter va de begijnbosdal.

 

 

 

 

sortilege_picto_banner3

de opties

Een epische oversteek in de bomen of personage die je begeleidt op je avontuur voor meer realisme? Wij laten uw wensen uitkomen!

sortilege_picto_accrobranche

avontuur in de boomen

Boomklimmen is een sportieve optie waardoor je in bomen klimt en obstakels enkele meters boven de grond passeert. Een must voor de meest onverschrokkenen!

sortilege_picto_animacteur

anim'actor

Een personage begeleidt je groep voor meer magie tijdens je zoektocht. Authentiek en vrolijk, hij zal je zeker laten dromen tijdens het avontuur.

sortilege_picto_taverne

de taverne

Voor uw evenement, lunch of snack, reserveer uw tafel in de taverne van het "Tonneau Percé" !

aanstellingen

Verschillende speurtochten waarmee je bij elk bezoek een adellijke titel kunt krijgen!

sortilege_picto_grade_archer

Boogschutter

sortilege_picto_ornement1

Van zaterdag 15 april tot zondag 18 mei en van dinsdag 15 august tot zondag 17 september

sortilege_picto_ornement1

Heb je het ook gehoord?

Het gerucht gaat al een hele tijd en het is waar.

De schatkist van het koninkrijk is leeg. We zijn bankroet!

Ons koninkrijk dreigt zijn deuren te sluiten en onze onverschrokken avonturiers niet langer te verwelkomen. Maar we hebben besloten, allemaal samen, om bij elkaar te blijven.

En om opnieuw te leren, naar het voorbeeld van wijlen Robin Hood, onze rijkdom zo goed mogelijk te delen en de schatkist van het koninkrijk te spekken. Het is een heel systeem dat opnieuw moet worden uitgevonden en daarvoor doen we opnieuw een beroep op jullie, trouwe avonturiers. Alleen jij kunt ons redden en ons helpen om al deze bonen, die in de vier hoeken van het koninkrijk te vinden zijn, te verzamelen en te toveren.

Dus kom en wrijf schouders met onze beproevingen, en laten we samen de betovering redden. En laten we vreugde en harmonie herstellen!

We rekenen op je.

Ulrik de Bard

sortilege_picto_grade_chevalier

Ridder

sortilege_picto_ornement1

Van dinsdag 18 juli tot zondag 13 augustus en alle schooldagen in 2023

sortilege_picto_ornement1

Angst! Angst heeft bezit genomen van het koninkrijk. Iedereen praat erover... Het wapen van het koninkrijk is verdwenen... Ons heilige paard Hyperion is versteend.

En met hem, is al het bloed van het koninkrijk in ijs veranderd. Niemand kan meer genieten van een goede nachtrust in het dorp. Iedereen is achterdochtig naar iedereen...

De dreiging is er: wie zal de volgende zijn die versteend wordt?

Alleen onverschrokken ridders durven zich in ons koninkrijk te wagen om uit te zoeken wat er aan de hand is, en zo onze inwoners gerust te stellen en hen ervan te overtuigen naar het dorp terug te keren. Misschien is het wapenschild ergens verborgen?

Haast je. Dit klimaat van angst en latent wantrouwen is ondraaglijk!

 

Prins Theobald

sortilege_picto_grade_mage

Tovenaar

sortilege_picto_ornement1

Van Zaterdag 3 juni tot en met zondag 16 Juli en van zaterdag 19 september tot en met zondag 15 oktober

sortilege_picto_ornement1

Helmut, de heilige boom van het koninkrijk is in gevaar.

Zijn wortels beginnen kracht te verliezen, en zijn bladeren worden geel...

Gelukkig was de legende waar.

Jehan, de welwillende, koninklijke boogschutter, heeft bevestiging gekregen: de elfen zijn teruggekeerd naar het koninkrijk, om hun bondgenootschap te eren en te zorgen voor de heilige boom die zij hier duizenden jaren geleden geplant hebben...

Kom en ontdek dit unieke en mysterieuze volk, welwillend en respectvol!

Kom en help ons onze band met onze heilige boom te helen, en via hem, met alle levende dingen.

Een echte kans om te genieten van een magisch moment buiten de tijd.

We hebben je hulp nodig!

Kom vlug!

 

Anaërio de Elf

sortilege_picto_grade_sorciere

Heks

sortilege_picto_ornement1

Van maandag 16 oktober tot zondag 5 november (ook voor scholen tijdens deze periode)

sortilege_picto_ornement1

Opnieuw is de Vallei van het Begijnhof, grondgebied van het Heksenrijk, in groot gevaar.

De verschrikkelijke Rode Heks, de zwervende en kwaadaardige heks, heeft een krachtige betovering over ons Koninkrijk uitgesproken.

Als we niets doen, zijn we gedoemd tot een extreem strenge en eindeloze winter. Komt de lente niet terug? Het gezang van de vogels en de zoete geur van de madeliefjes zouden niets anders zijn dan oude herinneringen die wij aan onze kinderen zouden vertellen bij het vuur, gewikkeld in onze deken.

Maar als je de ingrediënten voor het drankje en de toverformule kunt vinden, zullen het koninkrijk en al zijn inwoners gered worden van het kwaadaardige plan van de Rode Heks!

Ben je dapper genoeg om deze uitdaging aan te gaan?

Ik zal je begeleiden...

 

Igor de Koninklijke Spectre

betovering is een unieke attractie: geen co2-uitstoot, respectvol en duurzaam.

Betovering, in het hart van

het eerste Stadsbos van Brussel!

photo_portrait

het stadsbos

Het stadsbos vervult verschillende functies die het milieu ten goede komen. Echte long van de stad, het biedt meer biodiversiteit, wilde fauna en flora. Het reguleert bodemerosie, werkt als luchtfilter en verzamelt microstof van grote snelwegen en industriële gebieden. Het werkt ook als een akoestische afscherming tegen ringgeluiden.

De Stad Brussel heeft een ambitieus project uitgevoerd in het Begijnenbosdal, waarschijnlijk het grootste groenplantageproject van dit decennium.

BXL_logo_horiz_FILET_FR_NL

het begijnenbosdal

In 2013 onderging het Begijnenbosdal  grote transformatiewerkzaamheden om het eerste stadsbos van Brussel te maken.Beetje bij beetje verandert de Val in een bosmassief van 40 ha met meer dan 15.000 bomen, waaronder 20 soorten inheemse bomen en 8 soorten fruitbomen. De soorten zijn gekozen op basis van het reliëf en de aard van de bodem om de biodiversiteit te bevorderen en een evenwichtige ontwikkeling van de flora te garanderen. Er zijn in België bijna uitgestorven populaties zoals zwarte populier (massaal herbeplant) maar ook velden, weiden, moerassen en serreboomgaarden.

sortilege_2019@Elodie_Timmermans-1
Beleef
het avontuur!

betovering