Spring naar content

Gewapend met perkament, gezond verstand en twee benen, ga aan de slag in ons geheel nieuwe avontuur !

Oké, maar wat is Betvoering precies ?

De Betovering is een avonturenspel voor jong en oud dat zich afspeelt
in een middeleeuws en magisch universum.

Met behulp van een perkament en een kaart moeten jullie de verschillende locaties vinden en de verschillende uitdagingen aangaan die hen worden aangeboden om een ​​zoektocht op te lossen die aan hen is toevertrouwd. Geen paniek, zodra u aankomt, wordt u begroet door de personages uit de Betovering die jouw kunnen uitleggen hoe uw avontuur zal verlopen!

Tijdens jouw verkenning van dit stadsbos, zullen jullie ook andere fantastische personages tegenkomen die jouw zullen begeleiden bij jouw zoektocht en jullie zullen uitnodigen om bepaalde uitdagingen aan te gaan bij het uitwisselen van informatie voor jullie zoektocht en zal je belonen met een aantal magische bonen, de munteenheid van het koninkrijk, die nodig is om deze zoektocht te voltooien en af ​​te studeren...

 

sortilege_picto_banner2

Bij uw aankomst, word je begroet door de Prins van de begijnenbosdal wood, die je moed, je intellect en de eerlijkheid van je intenties zal testen, terwijl je deelneemt aan een van de speurtochten.

het spel

Gedurende ongeveer 3 uur worden jullie personages van de geschiedenis: barbaar, kobold, fee, prinses... en krijgen jullie te maken met andere vrolijke maar raadselachtige personages die jullie tijdens jullie reis in de meanders van de vallei, in volle stijging van de kabouterhelling of zelfs voorbij de stinkende moerassen, zullen ontmoeten.

Met de spelkaart in de hand moet je puzzels oplossen en uitdagingen winnen om je zoektocht te voltooien.

 

Aan het einde van het avontuur worden jullie een ridder, magiër, minstreel of heks van het Betovering-koninkrijk!

 

 

sortilege_picto_banner3

de opties

Een epische oversteek in de bomen of personage die je begeleidt op je avontuur voor meer realisme? Wij laten uw wensen uitkomen!

sortilege_picto_accrobranche

avontuur in de boomen

Boomklimmen is een sportieve optie waardoor je in bomen klimt en obstakels enkele meters boven de grond passeert. Een must voor de meest onverschrokkenen!

sortilege_picto_animacteur

anim'actor

Een personage begeleidt je groep voor meer magie tijdens je zoektocht. Authentiek en vrolijk, hij zal je zeker laten dromen tijdens het avontuur.

sortilege_picto_taverne

de taverne

Voor uw evenement, lunch of snack, reserveer uw tafel in de taverne van het "Tonneau Percé" !

aanstellingen

Verschillende speurtochten waarmee je bij elk bezoek een adellijke titel kunt krijgen!

sortilege_picto_grade_archer

Minstreel

sortilege_picto_ornement1

Van zaterdag 15 april tot zondag 18 mei en van dinsdag 15 august tot zondag 17 september

sortilege_picto_ornement1

O jee o jee moedige jonkvrouwen en dappere mannen. 

Heb je het gerucht al gehoord? Nee ? Nu het is waar, minstrelen zijn teruggekeerd naar het koninkrijk, om vreugde en licht in het land te brengen en de onverklaarbare somberheid te bestrijden bij de inwoners van ons land. 

We hebben moeilijke tijden doorgemaakt, maar toch gaan we nog steeds door. We geven niet op en blijven erin geloven!

 

Ulrik de Bard

sortilege_picto_grade_mage

Tovenaar

sortilege_picto_ornement1

Van Zaterdag 3 juni tot en met zondag 16 Juli en van zaterdag 19 september tot en met zondag 15 oktober

sortilege_picto_ornement1

Verdomd ! De krachtige en magische voorwerpen van onze grote tovenaar zijn verdwenen, of liever gezegd, ze lijken gevangen te zitten op een geheime plaats. 

Zonder deze voorwerpen zal onze grote tovenaar al zijn krachten verliezen en niet langer in staat zijn om het koninkrijk te beschermen en in vrede en harmonie te regeren met alle magische wezens van ons land. 

We hebben jullie allemaal nodig om de magiër te bevrijden en zijn heilige voorwerpen terug te brengen. 

Zullen jullie de moed hebben om op jullie beurt ware magiërs te worden met onbeperkte krachten?

Kom en ontdek het!

 

Nathanaël de Tovenaar

sortilege_picto_grade_chevalier

Ridder

sortilege_picto_ornement1

Van dinsdag 18 juli tot zondag 13 augustus en alle schooldagen in 2023

sortilege_picto_ornement1

Nu wordt het koninkrijk ook nog eens getroffen door een onverklaarbare droogte en diverse vreemde verschijnselen. Deze, voorheen weelderige, groene landen zijn in gevaar. 

Gelukkig is er een oplossing en volgens het toverboek zal alleen het oogsten van magische bonen door nobele en dappere avonturiers, de inwoners in staat stellen deze bonen op deze dorre gronden te planten en ze weer tot groene paradijsjes te maken. 

Kom en doorkruis de bergen, de bossen, de hindernissen van ons land om deze kostbare bonen te oogsten en zo ons koninkrijk te redden. 

We zullen je eeuwig dankbaar zijn. 

 

Prins Theobald

sortilege_picto_grade_sorciere

Heks

sortilege_picto_ornement1

Van maandag 16 oktober tot zondag 5 november (ook voor scholen tijdens deze periode)

sortilege_picto_ornement1

Rampspoed. Onbeschrijfelijke ramp. Onze heks. Onze zeer geliefde heks heeft haar geheugen verloren. En met dat geheugen zijn alle toverdrankjes, remedies, elixers en meer verdwenen...

Ook haar ongelooflijke creativiteit en excentrieke explosies, die het koninkrijk vreugde en veiligheid brachten, zijn verdwenen... Eerlijk gezegd weet niemand, begrijpt niemand wat er is gebeurd. Maar één ding is zeker: er moet een oplossing worden gevonden en informatie worden verzameld over het drankje dat onze heks zal genezen en haar geheugen zal herstellen.

Datzelfde drankje waarvan ze ook de kennis heeft verloren. Mijn god, wat zal het avontuur gevaarlijk zijn. Moedige jonge avonturiers!

 

Igor de Koninklijke Spectre

betovering is een unieke attractie: geen co2-uitstoot, respectvol en duurzaam.

Betovering, in het hart van

het eerste Stadsbos van Brussel!

photo_portrait

het stadsbos

Het stadsbos vervult verschillende functies die het milieu ten goede komen. Echte long van de stad, het biedt meer biodiversiteit, wilde fauna en flora. Het reguleert bodemerosie, werkt als luchtfilter en verzamelt microstof van grote snelwegen en industriële gebieden. Het werkt ook als een akoestische afscherming tegen ringgeluiden.

De Stad Brussel heeft een ambitieus project uitgevoerd in het Begijnenbosdal, waarschijnlijk het grootste groenplantageproject van dit decennium.

BXL_logo_horiz_FILET_FR_NL

het begijnenbosdal

In 2013 onderging het Begijnenbosdal  grote transformatiewerkzaamheden om het eerste stadsbos van Brussel te maken.Beetje bij beetje verandert de Val in een bosmassief van 40 ha met meer dan 15.000 bomen, waaronder 20 soorten inheemse bomen en 8 soorten fruitbomen. De soorten zijn gekozen op basis van het reliëf en de aard van de bodem om de biodiversiteit te bevorderen en een evenwichtige ontwikkeling van de flora te garanderen. Er zijn in België bijna uitgestorven populaties zoals zwarte populier (massaal herbeplant) maar ook velden, weiden, moerassen en serreboomgaarden.

sortilege_2019@Elodie_Timmermans-1
Beleef
het avontuur!

betovering