Spring naar content

Gewapend met perkament, gezond verstand en twee benen, ga aan de slag in ons geheel nieuwe avontuur !

Ontdek nieuwe testen die plaatsvinden op nieuwe plaatsen zoals de Put van de Libellen, het Hol van de Elfen of de Meanders van de Vallei, en krijg nieuwe rangen in 2021!

sortilege_picto_banner2

Bij uw aankomst, word je begroet door de Prins van de begijnenbosdal wood, die je moed, je intellect en de eerlijkheid van je intenties zal testen, terwijl je deelneemt aan een van de speurtochten.

het spel

Gedurende ongeveer 3 uur worden jullie personages van de geschiedenis: barbaar, kobold, fee, prinses... en krijgen jullie te maken met andere vrolijke maar raadselachtige personages die jullie tijdens jullie reis in de meanders van de vallei, in volle stijging van de kabouterhelling of zelfs voorbij de stinkende moerassen, zullen ontmoeten.

Met de spelkaart in de hand moet je puzzels oplossen en uitdagingen winnen om je zoektocht te voltooien.

Elke puzzel leidt je naar een aanwijzing, die je een beetje geschiedenis zal geven en je, na enig nadenken, zal vertellen waar je naartoe moet gaan om de volgende aanwijzing te vinden.

Aan het einde van de zoektocht ontvang je, afhankelijk van je verdiensten, je adelbrief als Boogschutter va de begijnbosdal.

 

 

 

 

sortilege_picto_banner3

de opties

Een epische oversteek in de bomen of personage die je begeleidt op je avontuur voor meer realisme? Wij laten uw wensen uitkomen!

sortilege_picto_accrobranche

avontuur in de boomen

Boomklimmen is een sportieve optie waardoor je in bomen klimt en obstakels enkele meters boven de grond passeert. Een must voor de meest onverschrokkenen!

sortilege_picto_animacteur

anim'actor

Een personage begeleidt je groep voor meer magie tijdens je zoektocht. Authentiek en vrolijk, hij zal je zeker laten dromen tijdens het avontuur.

sortilege_picto_taverne

de taverne

Voor uw evenement, lunch of snack, reserveer uw tafel in de taverne van het "Tonneau Percé" !

aanstellingen

Verschillende speurtochten waarmee je bij elk bezoek een adellijke titel kunt krijgen!

sortilege_picto_grade_archer

Boogschutter

sortilege_picto_ornement1

Tot dinsdag 29 juni
en van woensdag 11 augustus tot zondag 29 augustus

sortilege_picto_ornement1

Helmut, de heilige boom van het koninkrijk is in gevaar.
Zijn wortels beginnen kracht te verliezen, en zijn bladeren worden geel...
Gelukkig was de legende waar.
Jehan, de welwillende, koninklijke boogschutter, heeft bevestiging gekregen: de elfen zijn teruggekeerd naar het koninkrijk, om hun bondgenootschap te eren en de heilige boom te verzorgen die zij hier duizenden jaren geleden geplant hebben...

Kom en ontdek dit unieke en mysterieuze volk, welwillend en respectvol!
Kom en help ons onze band met onze heilige boom te helen, en via hem, met alle levende dingen.
Een echte kans om te genieten van een magisch moment buiten de tijd.

We hebben je hulp nodig!

Kom vlug!

sortilege_picto_grade_chevalier

Ridder

sortilege_picto_ornement1

Van zaterdag 3 juli tot zondag 18 juli en van zaterdag 4 september tot zondag 19 september

sortilege_picto_ornement1

De bladen schitteren in de zonnestralen. De worstelaars versnellen het tempo, een van hen vermenigvuldigt de geleerde laarzen, de schijnbewegingen, en dwingt zijn tegenstander verschillende stappen terug te zetten. Guillaume prijkt behendig, stapt plotseling opzij en duwt een kruisvaarder naar zich toe. Plots glijdt zijn rechtervoet weg, het zwaard stort in zijn nek, kruist de keel en stort in de grond. Zo sterft binnen een maand de vierde ridder van het graafschap Neder. Ze waren allemaal, net als Guillaume, jonger dan twintig, allemaal vol kracht en energie.
Ik, Théobald, Lord en Prins van de Betovering, zijn het beu om mijn ridders de hele dag te zien striemen. Natuurlijk is weten hoe te vechten belangrijk, maar vanaf vandaag zal ik alleen degenen accepteren die de "eervolle eed" hebben afgelegd.
Als je menselijke kwaliteiten geweldig zijn en je accepteert de tests van "De Eervolle Eed" te doorstaan, word je Ridder van het koninkrijk van de Betovering.

Prins Théobald

sortilege_picto_grade_mage

Tovenaar

sortilege_picto_ornement1

Van dinsdag 20 juli tot en met zondag 8 augustus
en van dinsdag 21 september tot en met zondag 17 oktober

sortilege_picto_ornement1

Ik spreek u aan, onverschrokken reizigers die deze regio doorkruisen. Ik smeek je om de balans van deze prachtige plek te redden. De bron van de magie van het koninkrijk Waarvan ik de beschermer ben, is kapot aan het gaan en wordt zelfs uitgedoofd en als niemand iets doet, zal het voor altijd verdwijnen ! De gevolgen voor magiërs en heksen en alle magische wezens in het koninkrijk zullen verschrikkelijk zijn. De zoete vlucht van de feeën kan een oude herinnering zijn als we niet snel handelen. Kom ons helpen de magische balans van het koninkrijk te herstellen.
We wachten op je met een stevige voet en toverstok. Schiet op!

Sparagus de Tovenaar

sortilege_picto_grade_sorciere

Heks

sortilege_picto_ornement1

Van zaterdag 23 oktober tot zondag 7 november

sortilege_picto_ornement1

Opnieuw is de Begijnenbosdal, het grondgebied van het Koninkrijk Betovering, in groot gevaar. De vreselijke rode heks, de zwervende en boze heks heeft ons koninkrijk krachtig betoverd. Als we niets doen, zullen we gedoemd zijn tot een extreem harde en eindeloze winter.Zou de lente dan niet terugkeren?Het gezang van de vogels en de zoete geur van de madeliefjes zouden dan slechts oude herinneringen zijn die we onze kinderen bij de open haard zouden vertellen, gebundeld in onzs deken. Maar als het je lukt om de ingrediënten en de magische formule te combineren om het toverspreukdrankje te verzinnen, worden het koninkrijk en al zijn inwoners gered van het slechte plan van de boze heks.Ben jij dapper genoeg om deze uitdaging aan te gaan? Ik zal je begeleiden.

Igor Het Koninklijke Spook

betovering is een unieke attractie: geen co2-uitstoot, respectvol en duurzaam.

Betovering, in het hart van

het eerste Stadsbos van Brussel!

photo_portrait

het stadsbos

Het stadsbos vervult verschillende functies die het milieu ten goede komen. Echte long van de stad, het biedt meer biodiversiteit, wilde fauna en flora. Het reguleert bodemerosie, werkt als luchtfilter en verzamelt microstof van grote snelwegen en industriële gebieden. Het werkt ook als een akoestische afscherming tegen ringgeluiden.

De Stad Brussel heeft een ambitieus project uitgevoerd in het Begijnenbosdal, waarschijnlijk het grootste groenplantageproject van dit decennium.

BXL_logo_horiz_FILET_FR_NL

het begijnenbosdal

In 2013 onderging het Begijnenbosdal  grote transformatiewerkzaamheden om het eerste stadsbos van Brussel te maken.Beetje bij beetje verandert de Val in een bosmassief van 40 ha met meer dan 15.000 bomen, waaronder 20 soorten inheemse bomen en 8 soorten fruitbomen. De soorten zijn gekozen op basis van het reliëf en de aard van de bodem om de biodiversiteit te bevorderen en een evenwichtige ontwikkeling van de flora te garanderen. Er zijn in België bijna uitgestorven populaties zoals zwarte populier (massaal herbeplant) maar ook velden, weiden, moerassen en serreboomgaarden.

sortilege_2019@Elodie_Timmermans-1
Beleef
het avontuur!

betovering